Breaking News

Volvo neemt een stukje Saab over

Volvo’s dochteronderneming Polestar lijkt steeds meer op Saab.

Vroeger waren er twee Zweedse merken die als alternatief dienden voor de Duitse Drie (Duitse twee volgens @jaapiyo), namelijk Saab en Volvo. Volvo was het veilige, saaie, degelijke en familievriendelijke merk. Saab was eigenwijzer en aparter zonder daadwerkelijk beter zijn. Toch hielden we ervan. Helaas verzoop het merk in zijn eigenwijsheid en kon General Motors met geen mogelijkheid dit zinkende schip redden.

Toen GM de boel in de verkoop gooide, was Koenigsegg geïnteresseerd, maar dat merk sloeg het aanbod af. Luchtfietser en professioneel doorzetter Victor Muller nam met zijn Spyker het merk over.

Van GM naar Spyker naar NEVS
Uiteraard werd het een groot drama. Hij moest geld hebben om de productiekosten te kunnen betalen, maar GM wilde niet dat dat geld uit China kwam. Uiteindelijk is de boel geklapt en kocht het stiekem Chinese NEVS alsnog Saab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *